Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Nyíregyházán

2021. 11. 29., h - 07:05
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ellenőrzés alatt a rendőrök számos jogsértés miatt intézkedtek.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. november 25-én fokozott közlekedési akciót tartottak a megyeszékhelyen. A rendőrök a város több pontján ellenőrizték a közlekedőket, amelynek elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a dinamikus menet közbeni szabálysértők, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt. Több járművezetővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását, ami a közúti baleseteket előidéző okok között előkelő helyen szerepel, ezért a megelőzés érdekében kiemelten ellenőrzi a rendőrség.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt biztonsági öv használatának elmulasztása, a megengedett legnagyobb sebesség túllépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, elsőbbség meg nem adása, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 151 esetben intézkedtek. Összesen 88 helyszíni bírságot, 44 közigazgatási bírságot szabtak ki, 8 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, és 11 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével. A megállított gépjárművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.  A rendőrök munkáját közterület felügyelők is segítették.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet.

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogszerű és szakszerű

Jogszerű eljárást akadályozó aktivistákkal szemben intézkedtek a rendőrök Budapesten.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06060/60/2022. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lezárt akta: az el nem végzett munka ára

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy helyi férfit ellen, aki el nem végzett munkájáért követelt pénzt a sértettől, akit veréssel fenyegetett és autójával el is ütött.

 

Sebességmérés

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.