Közlekedésrendészeti akció Bács és Csongrád megyében

2022. 11. 16., sze - 09:32
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az 55-ös számú főút teljes hosszát vették górcső alá.

 

Az egyenruhások 2022. november 15-én egész napos, összehangolt és átfogó ellenőrzést hajtottak végre a két megyét átszelő 55-ös számú főút térségében. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a gyorshajtók kiszűrése volt. Ezen túlmenően a rendőrök általános közlekedésrendészeti ellenőrzést is végeztek a szabálysértések, bűncselekmények felderítése, megszakítása érdekében.

A Bács-Kiskun megyei csoport tagjai – a megyei forgalomellenőrző alosztály, valamint a bajai és kiskunhalasi közlekedésrendészeti munkatársak – összesen 195 ezer forint közigazgatási bírságot és 20 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a szabálysértőkkel szemben. 36 esetben az objektív felelősség hatálya alá tartozó sebességtúllépést rögzítettek.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az akció időtartama alatt összesen 650 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki 23 jogsértővel szemben.

 

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. A gyorshajtás veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét is.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességtúllépés a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka, hiszen sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető a felelőtlen magatartásával ráadásul nem csupán a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Kérjük a közlekedésben résztvevő sofőröket, hogy a KRESZ szabályait betartva, óvatosan és körültekintően vezessenek!

 

1

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.