Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskun vármegyéből

2024. 07. 09., k - 08:06
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök drónnal ellenőrizték a belvárost.

 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1957-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. A hét top-gyorshajtóinak mélyebben kell a zsebükbe nyúlnia: egyikük Kecskemét belterületén 50 helyett 111 km/h-val hajtott, a másik sofőr pedig az 5402-es számú úton 90 helyett 177 km/h-val közlekedett. Nekik169.000 forintos bírságot kell megfizetniük.

Megyénkben egy hét alatt 52 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 21olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Olyan baleset azonban nem volt, amelynek ittas vezetés miatt következett be.

Múlt pénteken a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai drónt bevetve ellenőrizték azt, hogy a járművezetők a gyalogosoknak megadják-e az elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken. Általánosságban elmondható, hogy az autósok többsége betartja ezeket a szabályokat, ám nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A zebrát a jármű vezetőjének – a KRESZ szabályai szerint – csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni, hiszen a gyalogos-átkelőhelyen – gyalog – közlekedőnek elsőbbsége van. Kérjük, vigyázzanak egymásra, vezessenek óvatosan és körültekintően…

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.