Közlekedésrendészeti összefoglaló Bács-Kiskun vármegyéből

2023. 03. 28., k - 11:14
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A múlt héten vasárnap történt halálos közúti közlekedési balesetben az egyik utas az életét vesztette, a sofőr és másik utasa pedig súlyosan megsérült.

 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harmincnégy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

További öt könnyű sérüléssel, valamint három súlyos sérüléssel járó karambol is volt. Ezekben a balesetekben összesen tíz sofőr és utas sérült. Vasárnap egy halálos kimenetelű baleset történt, amelyben hárman voltak érintettek. A sofőr és a mellette ülő utas súlyos sérülésekkel kerültek kórházba, azonban a hátul ülő fiatal férfi az életét vesztette. Az elsődleges adatok alapján a balesetben szerepet játszott a jármű sebességének helytelen megválasztása.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1755 fő lépte át; ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak. Az egyenruhások harminchat olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Ellenük eljárást indult.

 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy körültekintően, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és ügyeljenek a sebesség helyes megválasztására!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.