Közlekedésrendészeti összefoglaló Bács-Kiskun vármegyéből

2023. 09. 19., k - 13:26
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A regisztrált gyorshajtók száma annak ellenére sem csökken, hogy jelentősen nőtt szeptembertől a kiszabható közigazgatási bírságok összege.

 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3013-an lépték át. A gyorshajtók száma nem csökken vármegyénkben annak ellenére, hogy szeptember 1-től jelentősen nőttek a kiszabható bírságok. A jogsértés elkövetői így már legalább 39.000 forint, és maximum 390.000 forint összegű bírságra számíthatnak. A héten két „top” gyorshajtó is a rendőrök horgára akadt: mindketten 117 km/h-val közlekedtek lakott területen belül.  

Az elmúlt héten – az előtte lévő időszakkal megegyezően – negyvenkét olyan sofőr volt, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott; közülük hárman balesetet okoztak.

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten ismét emelkedett a balesetek száma: a rendőröknek hetvenhét esetben kellett intézkedniük. Hatvan alkalommal anyagi kár keletkezett, tizenhét esetben pedig sérültek is az autóban utazók: öten súlyosan, tizenöten pedig könnyebben. Halálos baleset nem volt.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően!

hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.