Közlekedésrendészeti összefoglaló Bács-Kiskun vármegyéből

2023. 02. 07., k - 09:10
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A korábbiakhoz képest jelentősen csökkent a sérüléssel járó balesetek száma, de a még mindig három tucatnyi sofőr volt, akit ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.

 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harminckét anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Bár ez a számadat a korábbiakhoz képest nem csökkent, azonban csupán négy olyan baleset volt, amely könnyű sérülést eredményezett, és egyetlenegy, amely súlyosabb sérüléssel járt.

Sajnos ismét volt egy olyan felelőtlen sofőr, aki ittasan okozott balesetet. A 35 éves férfi Kiskunfélegyháza belterületén nagy sebességgel hajtott be egy körforgalomba, ezért elvesztette uralmát a kocsi felett, ami sodródni kezdett, és nekiütközött egy másik autónak. A vétkes sofőrt az egyenruhások vér-vizelet mintavételre előállították, és a vezetői engedélyét azonnal bevonták.

Megyénkben a múlt héten 828 sofőr lépte át a megengedett sebességhatárokat. Velük szemben minden esetben bírságot szabnak ki, amelynek legalacsonyabb összege 30.000 forint. Az az autóvezető, aki 2023. február 2-án 9 óra 37 perckor Csengőd belterületén a megengedett 50 m/h helyett 114 km/h sebességgel vezette autóját, 130.000 forint közigazgatási bírságra számíthat.

Az ittas vezetések száma ismét jelentősen – 28-ról 36-ra – nőtt az előző héthez képest.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedésrendészeti akciókat továbbra is napi rendszerességgel hajtják végre az elkövetkezendő időszakban is. Fő célkitűzésünk az ittasan vezetők számának a csökkentése, illetve a gyorshajtás, mint az egyik vezető baleseti ok megszüntetése.

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.