Közúti veszélyeztetés miatt állhat bíróság elé

2021. 05. 22., szo - 08:22
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak a 44 éves tiszakécskei gyanúsított ügyében.

Közúti veszélyeztetés gyanúja miatt folytatott nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

2020. október 24-én délután egy személygépkocsiból és a hozzá kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénnyel közlekedett egy tiszakécskei férfi az 54-es számú főúton Kecskemét felől Jakabszállás irányába. A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr észrevette, hogy szemből érkezik ismerőse – akivel korábban elszámolási vitába keveredtek – egy tehergépkocsival.

Az autó vezetője szándékosan áttért a szemközti sávba azért, hogy megállásra kényszerítse a másik sofőrt. A kisteherautót vezető férfi a veszélyt észlelve vészfékezett és jobbra kormányozta járművét, így el tudta kerülni az ütközést. A manőver után folytatta útját Kecskemét irányába, azonban a másik sofőr követni kezdte. Mikor utolérte, a tehergépkocsi előzésébe kezdett, és ennek során folyamatosan közeledett a másik járműhöz, hogy megállásra késztesse.

A történtek során személyi sérülés nem történt és anyagi kár sem keletkezett, azonban a személyautó sofőrje veszélyeztette a közúti közlekedés más résztvevőit.

A jelenleg szabadlábon védekező 44 éves gyanúsított ügyében a kecskeméti rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelés javaslatával adták át az ügyészségnek.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.