Légi megfigyelés az M5-ös autópálya közlekedésbiztonságáért

2022. 03. 21., h - 13:29
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei rendőröknek a készenléti rendőrök és egy drón segített az ellenőrzésben.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának munkatársai – a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály egyenruhásaival együttműködve – fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést végeztek az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán. A rendőrök igénybe vették a Készenléti Rendőrség egyik drónját is, így a sztráda forgalmát a légtérből is megfigyelhették.

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, valamint a követési távolság be nem tartásával kapcsolatos szabályszegések ellenőrzésére, szankcionálására irányult.

Az ellenőrzés során kifejezetten a drón segítségével két külföldi sofőrrel szemben – nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt – szabtak ki helyszíni bírságot.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a jövőben is folytatódnak a hasonló, közlekedésbiztonsági helyzet javítását célzó akciók.

 

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.