Lekapcsolták

2021. 08. 31., k - 09:59
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

„Azt hittem, az eltiltás csak személyautóra szól” – mondta a helyszínen az a motoros, aki eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor igazoltatták a ceglédi rendőrök.

Testvére segédmotor-kerékpárjával közlekedőt intettek le a rendőrök Cegléden 2021. augusztus 30-án délután. A 23 éves sofőrről kiderült, korábban több hatóság is úgy rendelkezett, eltiltja a járművezetéstől. A Ceglédi Járásbíróság először 2021. november 28-ig, majd 2022. április 26-ig, a Budapest Környéki Törvényszék 2022. január 17-ig tiltotta el jogerősen mindennemű jármű vezetésétől.

Előállították, kihallgatták, vallomást nem tett, a helyszínen annyit mondott: „azt hittem, az eltiltás csak személyautóra szól”. Nem jól hitte, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2021. évi C. törvény 2021. május 14-én hatályba lépett módosítása alapján az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménynek minősül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.