Lezárt akta: elaludt a volánnál

2022. 07. 22., p - 09:12
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ütközésre riadt az a román sofőr, aki miatt 2019 nyarán többen megsérültek az M5 autópályán. Nekiment egy előtte haladó kamionnak, ő és utasai is súlyosan megsérültek.

Budapestről tartott Szeged felé személyautóval 2019. július 25-én délelőtt az akkor 29 éves férfi. A 28-as kilométer szelvényben, Dabas térségében, kb. 90 km/h sebességgel haladva hátulról nekiütközött egy szabályosan közlekedő járműszerelvénynek. A csattanásra ébredő sofőr próbálta megtartani a járművet, de megpördült, és a szalagkorlátnak csúszva a forgalommal szemben állt meg. A baleset következtében a kocsi rommá tört, a vezető és három utasa súlyos, egy további utas könnyű sérüléseket szenvedett. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy komolyabb tragédia nem történt.

Felgyógyulása után ejtették meg a sofőr gyanúsítotti kihallgatását. A férfi elismerte felelősségét, a baleset szinte bizonyosan azért következett be, mert elaludt a volánnál.

A dabasi vizsgálók minden szükséges nyomozási cselekményt elvégeztek, amelyeket az érintettek külföldi tartózkodása és nehézkes elérhetősége lassított. A sofőr ellen a közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy iratait a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.