Lezárt akta: Ivott, majd vezetett

2022. 12. 22., cs - 10:20
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Súlyos balesetet szenvedett egy motoros Hajdúszoboszlón még nyáron. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2022. június 19-én 21 óra körül. Egy motoros sodródott le az útról Hajdúszoboszlón, a Malom soron.

Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és a 39 éves férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a helyi lakost, aki súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

Későbbi kihallgatásán a férfi elismerte a felelősségét a baleset okozásáért és azt is bevallotta, hogy alkoholt ivott mielőtt felült a motorra.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a helyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.