Lezárt akta: „kicsit spiccesnek éreztem magam”

2022. 07. 21., cs - 07:09
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezzel szemben a közlekedési baleset bekövetkezésekor a családanya vérében legalább 1,86 ezrelék volt az alkoholkoncentráció. Csak a szerencsének köszönhető, hogy útja nem végződött tragédiával. Az érdi vizsgálók befejezték az ügyet.

Már reggel kezdődött rossz hangulatát, depresszióját akarta elmondása szerint szesszel javítani az a 35 éves, három gyermekes érdi nő, aki 2021. december 17-én késő délután szenvedett közlekedési balesetet a 6-os főúton. Napközben feltankolt néhány üveg cidert, majd délutánra szépen fogyasztott belőlük. Állítása szerint kicsit spiccesnek érezte ugyan magát, de úgy vélte, képes elautózni a Duna partra, majd haza. Már odafelé megtörtént a baj. A 6-os főúton haladt, amikor elvesztette uralmát a jármű felett, lehajtott az útról és felborulva állt meg az árokban. Szerencséjére könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, senkivel nem ütközött, senki másnak nem okozott sérülést, de ez elsősorban nem rajta múlt.

Az asszonyt a helyszínen megszondáztatták, a légalkohol mérő műszer 1,16 mg/l értéket mutatott. A későbbi minták vizsgálatából a szakértő megállapította, a nő vérében 1,86-1,98 g/l ezrelék között lehetett az alkoholkoncentráció, amely közepes alkohol befolyásoltságnak felel meg - több mint egy spicces érzés.

A 35 éves asszonnyal szemben a járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.