Lezárt akta: rossz döntések sorozata vezetett a büntetőeljáráshoz

2022. 10. 23., v - 07:30
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lerészegedett, beült más nyitva maradt kocsijába, megtalálta az ott felejtett pótkulcsot, elindult vele, balesetet okozott, a végén pedig az árokban kötött ki egy 63 éves kalocsai férfi.

Egy árokba borult személyautóról érkezett bejelentés a Kalocsai Rendőrkapitányságra 2022. szeptember 27-én délután. A helyszínre érkező rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami kimutatta, hogy a személy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Az egyenruhások a járművet is ellenőrizték és különös dologra lettek figyelmesek: a személyautót nem a tulajdonosa vezette. Ám ennél is érdekesebb dolog történt, amikor felhívták az autó gazdáját. A férfi ugyanis megvolt győződve arról, hogy az otthona előtt parkol a jármű, ami akkor éppen az árokban volt összetörve. Elmondta, hogy a kocsit egyébként nem zárta le, és a pótkulcsot is az autóban hagyta, így nem volt nehéz dolga a tolvajnak.

A rendőrök ittas járművezetés és jármű önkényes élvétele miatt indítottak büntetőeljárást a 63 éves helybélivel szemben. A gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a férfi. Elmondta, hogy a történtek előtt összeveszett a feleségével, ezért elment otthonról és alkoholba fojtotta bánatát. Elhatározta, hogy nem megy haza, hanem keres egy nyitott autót, ahol majd átvészelheti az éjszakát. Rövidesen talált is egyet, amiben még kulcs is volt. Ekkor úgy döntött útnak ered, hogy ne találjon rá a családja. Ezután már csak arra emlékezett, hogy árokba borult a járművel.

A helyszínelés során fény derült arra is, hogy a férfi egy anyagi káros balesetet is okozott, miközben elkötötte az autót és a biztonsági övet sem használta. A rendőrök ezért szabálysértési és közigazgatási eljárást is folytatnak vele szemben. Ügyében a vizsgálatot befejezték a rendőrök, az iratokat pedig megküldték az illetékes ügyészségnek.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több kiló droggal fogták el

A Nagykanizsa Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 55 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.