Lezárt ügy: balesetet okozott, majd elhagyta a helyszínt

2023. 06. 22., cs - 07:32
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték a Püspökladány külterületén történt halálos baleset vizsgálatát.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy püspökladányi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 4-es számú főúton haladt Karcag irányába 2022. június 28-án dél körül, amikor autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, és nekiütközött két motorosnak. A férfi miután kiszállt az autóból, gyalogosan elhagyta a helyszínt, anélkül, hogy a sérülteknek segítséget nyújtott volna.

A balesetben az egyik motoros a helyszínen életét vesztette, míg társa életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a bejelentést követően adatot gyűjtöttek és azonosították az autó vezetőjét, akivel szemben elfogatóparancsot adtak ki. A sofőrt Debrecenben fogták el, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során az is kiderült, hogy a férfit a Püspökladányi Járásbíróság korábban három évre eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rács mögött

A ráckevei rendőrök elfogták, a bíróság letartóztatta azt a 21 éves férfit, aki rövid idő leforgása alatt 16 helyre tört be.

 

Mentések a viharban

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai július 22-én öt esetben hét személyt mentettek ki a tóból.

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.