Lezárt ügy: vonattal ütközött

2022. 10. 30., v - 10:05
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Lenti Rendőrkapitányság nyomozói bíróság elé állítást javasolnak egy 77 éves helyi nő ellen.

Az idős asszony 2022. szeptember 23-án délután a 75-ös számú főúton közlekedett személyautóval, amikor Rédics és Lenti között a vasúti átjáró fényjelző készülékének tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott. A nő az érkező vonatot látva ijedtében lefullasztotta a gépkocsiját, ami miatt a szerelvény nekiütközött. A baleset során szerencsére nem történt személyi sérülés.

A Lenti Rendőrkapitányság a 77 éves sofőrrel szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat pedig átadta az illetékes ügyészségnek.

A vasúti átjárókban bekövetkező balesetekben a gyalogosoknak és a járművezetőknek gyakorlatilag nincs esélyük, legfeljebb a szerencsén múlik a kimenetel, ugyanis a vasúti szerelvények féktávolsága száz méterekben mérhető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vasúti jármű vezetőjének az esetek többségében egyszerűen lehetősége sincs a baleset elkerülésére!

Nagyon fontos, hogy a vasúti síneken csak a kijelölt vasúti átjáróban szabad áthaladni, ezeket a helyeket pedig mindig fokozott óvatossággal kell megközelíteni!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés üzemzavara esetén járművel az átjáróra kizárólag megállást követően szabad ráhajtani! Elindulni pedig csak abban az esetben szabad, ha a megállás helyéről a vasúti pálya mindkét irányban, kellő távolságra belátható, és a jármű vezetője meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik, valamint járműve folyamatos áthaladásában semmi sem akadályozza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.