Magas hőmérséklet, nagy kockázat

2022. 07. 04., h - 11:51
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagy meleg egyébként is igénybe veheti a szervezetet, az ittasság pedig tovább rontja a vezetési képességeket. Ennek ellenére a múlt héten is többen ültek úgy volán mögé Békés megyében, hogy előtte alkoholt ittak.

A hőségriadó idején is folyamatosak voltak a közúti ellenőrzések Békés megye útjain, hiszen a nagy meleg önmagában kockázati tényező, a szabálytalan közlekedők pedig fokozzák ezt a veszélyt. A rendőrök 2022. június 29-e és július 4-e között több mint 1800 járművezetőt szondáztattak meg, 23-an a gyanú szerint ittasak voltak. Közülük 8-an gépi meghajtású járművet vezettek úgy, hogy mielőtt elindultak, alkoholt ittak. Volt olyan férfi, aki személygépkocsival közlekedett és Békéscsabán, egy kereszteződésében nem adott elsőbbséget egy másik autósnak. Összeütköztek, szerencsére személyi sérülés nem történt, de a férfiről kiderült, hogy ittas. A kánikula megviselheti az emberi szervezetet, a tartós meleg tompíthatja a figyelmet. Az ittasság pedig minden körülmények között rontja a vezetési képességeket. A kettő együtt nagyon balesetveszélyes párosítás. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy soha ne igyanak alkoholt, ha vezetnek! A nyári melegben fogyasszanak elegendő alkoholmentes folyadékot, vizet! Fokozottan figyeljenek arra, hogy csak kipihenten üljenek volán mögé és tartsák be a szabályokat! Legyek türelmesek a közlekedő partnereikkel!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.