Még kismotorral sem szabad!

2022. 08. 11., cs - 08:04
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A soproni rendőrök egy vélhetően ittas járművezetővel szemben intézkedtek, aki segédmotor-kerékpárral közlekedett a városban.

Sopronban, az Uszoda utcában állítottak meg a járőrök 2022. augusztus 10-én 20 óra körül egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfit. Az ellenőrzés során a 44 éves tarpai lakossal szemben a járőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt elfogták és a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a vezetői engedélyét is elvették tőle.

A sofőrrel szemben a Soproni Rendőrkapitányság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indított.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak a kocsiba ne!

A bűnügyi osztályvezető szolgálatba tartott, amikor megállította a korábban Sátoraljaújhelyről eltulajdonított autót és annak utasait. A kocsiban volt egy lopott kerékpár, és több üveg alkohol is, amit a feltételezett elkövetők elfogásuk előtt tulajdonítottak el egy boltból, a sofőrnek ráadásul nem volt vezetői engedélye, és a burgonya is eltűnt.

 

Eredményes csapatmunka

A Fejér megyei rendőrök a 62 éves dunaújvárosi gyanúsított letartóztatása mellett folytatják tovább az ügy vizsgálatát.