Megelőzték

2023. 10. 03., k - 13:32
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna vármegyei rendőrök egy interneten szerveződő illegális gyorsulási verseny megrendezését akadályozták meg a hétvégén Szekszárdon.

A rendőrség munkatársai a balesetveszélyes helyzeteket előidéző manőverek, az illegális gyorsulási versenyek megelőzése, valamint az ittas és bódult sofőrök forgalomból történő kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzik a közlekedőket az országban.

Szeptember utolsó hétvégéjére a közösségi médiában szerveződött csoport illegális gyorsulási verseny megrendezésére. Az eseményt a tolnai vármegyeszékhely egyik nagyáruházának parkolójában akarták megtartani.  A szerveződő programról a rendőrök is tudomást szereztek.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai emiatt a vármegyei forgalomellenőrzők közreműködésével az illegálisan meghirdetett rendezvény helyszínére vezető utakon összehangolt ellenőrzést szerveztek drón bevonásával.

A nagy létszámú rendőri jelenlétnek gyorsan híre ment a közösségi médiában és Szekszárdon is. A rendezvényre igyekvők feltehetően emiatt meggondolták magukat, s már nem akartak az illegálisan szervezett eseményen részt venni.  

Az este folyamán kollégáink az autók kipufogórendszerét és a járművek ablakaira felhelyezett fóliák fényáteresztő képességét is bemérték a közlekedési hatóság hiteles műszereivel. Az egyenruhások több tucat autóst ellenőriztek, akik közül négyet kisebb jogsértések elkövetése miatt figyelmeztettek. Három sofőr helyszíni bírságot kapott. Egy járművezetővel és az ellenőrzött kocsi tulajdonosával szemben a jármű átalakítása és műszaki állapota miatt feljelentést tettek. A jármű forgalomból történő kivonására is intézkedtek, mert a közúti közlekedésre alkalmatlan volt.

Egy autó és utasai ellenőrzése során három fiatalnál kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök. Mindannyiuknál kábítószer gyorstesztet végeztek, mely THC-re pozitív lett. A három férfival szemben kábítószerrel visszaélés vétség miatt büntető feljelentést tettek. A sofőrnek ezen felül bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt is felelnie kell majd.  

A Tolna vármegyei rendőrök a jövőben is folyamatosan ellenőrizni fogják a járműveket és vezetőiket, valamint indokolt esetben utasaikat is azért, hogy minél kevesebb balesetveszélyes helyzet alakuljon ki a vármegye útjain. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.