Megéri használni!

2022. 05. 16., h - 09:01
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád megyében a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

A megye közútjain 2022. május 17-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzést hajtanak végre, amelynek célja elsősorban a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzése, illetve a KRESZ szabályait tudatosan megszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrése.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező nem csak a gépjárművezető, de utasai számára is, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg! Az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Használatát sokan mellőzik abból a tévhitből adódóan, hogy a gépjárműbe beépített légzsák ugyanolyan szerepet tölt be, mint a biztonsági öv. Ez azonban nem így van.  A légzsák csak a becsatolt biztonsági övvel együtt fejti ki azt a védelmi hatását, amiért kifejlesztették és beépítették a gépkocsiba. A baleset időpontjában kinyíló légzsák, a biztonsági öv nélkül nem alkalmas az előre lendülő test megtartására.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért! 

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.