Meggyanúsítva

2022. 10. 15., szo - 10:33
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei közlekedésrendészek előtt tett vallomást az a 41 éves vácegresi férfi, aki motorvonattal ütközött Ikladnál. A tömegszerencsétlenségben 19 ember megsérült.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2022. október 14-én 9 óra körül a 2108-as úton, egy járműszerelvény a jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróba jobbra kanyarodva összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal. A baleset következtében 19 ember megsérült: öten, köztük a vonat vezetője súlyosan, tizennégyen könnyebben. A járműszerelvény sofőrje nem sérült meg, a helyszínen alkalmazott alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt.

Az adatok ellenőrzésekor kiderült, a 41 éves vácegresi férfi jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban a forgalomból kivont járműszerelvényre.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségi alakzatával gyanúsította meg a szabadlábon védekező 41 éves férfit, egyben kezdeményezték rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.