Megmérettettek

2022. 08. 27., szo - 12:48
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Azok a járművezetők, akik Cegléd és Gödöllő illetékességi területén közlekedtek. A rendőrök 8 helyszínen szűrték a gyorshajtókat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hat rendőrkapitányságának munkatársai 2022. augusztus 25-én települtek ki eszközeikkel egy-egy albertirsai, ceglédberceli, két ceglédi, illetve négy gödöllői helyszínre. Az arra haladók sebességét mérték hat órán keresztül.

Az elhaladó járművek közül 67 sofőrjét állították meg, mert túllépte a megengedett sebességkorlátozást. Közülük három ellen szabálysértési felejelentést tettek, egy ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek, 54 járművezetőnek összesen 420 ezer forint helyszíni, további 9-nek összesen 285 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A legidősebb sofőr egy 79 éves férfi volt, aki a megengedett 50 km/h helyett 74-gyel hajtott A legfiatalabbról, egy 24 éves férfiről gyorshajtása mellett az is kiderült, vezetői engedélye nincs és eltiltották a járművezetéstől.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló jellegű akciókat az egyik fő baleseti okként számon tartott sebességtúllépés visszaszorítása, a gyorshajtók forgalomból történő kiszűrése érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.