Mondjunk nemet az ittas vezetésre!

2024. 04. 15., h - 09:42
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Még mindig sokan nem számolnak az ittas vezetés kockázataival, és alkoholfogyasztást követően ülnek a volán mögé!

Az elmúlt 72 órában a vasi egyenruhások nyolc olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. Közülük ráadásul ketten anyagi káros balesetet is okoztak, egyikük pedig jogosítvánnyal sem rendelkezett. A rendőrök velük szemben ittas járművezetés vétség miatt kezdeményeztek eljárást az illetékes rendőrkapitányságokon.

Magyarországon továbbra is a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis a járművezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kis mértékű szeszesital-fogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési és a reakcióidőt, hátrányosan hat a vezetési képességre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetlegesen az utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Mivel az ittasság a vezető baleseti okok között szerepel, ezért a vasi rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkohol fogyasztását követően vesznek részt a forgalomban autójukkal, motorjukkal vagy éppen kerékpárjukkal.

Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.