Múlt heti baleseti összefolaló Veszprém vármegyéből

2023. 02. 06., h - 10:36
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök összesen 31 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos,  4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A közúti közlekedési balesetekben 5 ember sérült meg súlyosan, további 6 fő könnyebben. A fenti időszakban 25 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A fenti időszakban 22 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül - az elsődleges adatok alapján - 2 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása, 3 esetben az elsőbbség meg nem adása, illetve 1 alkalommal a kanyarodási szabályok megszegése volt a baleset oka.

Vármegyénk útjain a közúti ellenőrzések során összesen 16 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások,  közülük 1 sofőr balesetet is okozott, 1 személy pedig még vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Hazánkban még mindig zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a figyelmet, hogy soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!

baleset

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.