Műszaki hiba vezetett a halálos közlekedési balesethez

2020. 06. 11., cs - 15:58
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tehergépkocsi ütközött össze egy személyautóval a Mezőkovácsháza és Kaszaper közötti úton. A balesetben a teherautó sofőrje könnyebben, míg a másik jármű vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Halálos közúti közlekedési baleset történt 2019. október 11-én 17 óra 15 perc körül, a Mezőkovácsháza és Kaszaper közötti úton. Egy tehergépkocsi defektet kapott, áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött egy személyautóval. A balesetben a teherautót vezető kunágotai férfi könnyebben, míg az utóbbi jármű vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eljárás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő szakvéleménye szerint a tragédia műszaki hiba miatt történt, mert a defektet kapott gumiabroncs rossz állapotban volt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 44 éves sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárás iratait 2020. június 10-én továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.