NE kockáztasson!

2022. 11. 29., k - 12:23
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

Hajdúhadház és Hajdúsámson között, a 4902-es úton közlekedett egy 76 éves férfi a személyautójával 2022. november 26-án 17 óra körül. A sofőr, későn vette észre, hogy előtte egy traktor halad és nekiütközött. A balesetben a gépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök még a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott.

Másnap 18 óra körül egy vonat és egy személyautó ütközött össze Debrecenben, a Sámsoni úton. Mint kiderült, egy 50 éves nő ráhajtott a vasúti sínekre az autójával és fennakadt a töltésen. Többen próbálták letolni a gépkocsit, azonban nem jártak sikerrel. Személyi sérülés nem történt, viszont a légalkoholmérő ez esetben is jelzett a jármű vezetőjénél. A járőrök a debreceni lakost további mintavételre előállították.

A Debreceni Rendőrkapitányság mindkét sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.