Nem adott elsőbbséget, balesetet okozott

2023. 03. 03., p - 13:10
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A sofőrt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közúti közlekedési baleset okozásáért három hónap időtartamra eltiltotta a vezetéstől, illetve harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy közlekedési balesetben folytatott helyszíni szemlét 2023. március 1-jén a délelőtti órákban, mivel egy 40 éves sofőr szabálytalanul közlekedett a tehergépkocsijával a 351-es számú úton. A férfi úgy haladt, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, és nem biztosított elhaladási elsőbbséget a kereszteződésben, egy jobbról érkező teherautónak, melyek következtében összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt a két járműben szerencsére csak anyagi kár keletkezett.

A hatóság a sofőrt eljárása során még aznap három hónap időtartamra eltiltotta a vezetéstől, illetve harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitány Közlekedésrendészeti Alosztálya az alábbiakra hívja fel a gépjárművetők figyelmét:

A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a „STOP” táblánál minden esetben meg kell állni!

Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni!

Aki a fenti szabályokat megszegi nem csak a saját életét, de másokét is súlyosan veszélyezteti!

Egy védett úton közlekedő járművezető ugyanis nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a tragédia! A szabálytalankodók tehát felelőtlen magatartásukkal alapvetően rendítik meg a közlekedőkben a bizalmi elvet!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az elsőbbségi jog megsértése továbbra is az egyik legfőbb baleseti ok, ezért soha ne kockáztassanak!

 „... hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.