Nem adtak elsőbbséget, személyi sérüléssel járó balesetet okoztak

2022. 08. 05., p - 09:28
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedési balesetek vizsgálatait fejezték be a rendőrök. Az egyik járművezető Csorváson, míg a másik Békéscsabán nem biztosított elsőbbséget és okozott balesetet.

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a rendőrök a Békéscsabai Rendőrkapitányságon. Az egyik baleset 2022. március 9-én 11 óra 15 perc körül Csorváson, a Rákóczi utcában történt.  Egy kisteherautó sofőrje nem biztosított elsőbbséget és elütött egy kerékpáros férfit, aki a kerékpárúton közlekedett. A biciklist,  a mentők nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel vitték kórházba. A másik baleset 2022. július 4-én 17 óra 45 perc körül Békéscsabán, a Pipacs közben volt. Egy személygépkocsi vezetője, hasonlóan a csorvási esethez  nem adott elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő biciklis nőnek és nekiütközött. A nő elesett és ő is súlyosan megsérült. A rendőrkapitányságon mindkét esetben közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indult büntetőeljárás a balesetet okozó járművezetőkkel szemben. A két ügynek a vizsgálata befejeződött, a rendőrség a büntetőeljárás iratait a napokban továbbította az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban a vasúti közlekedés az iskolában

A kunszentmiklósi balesethelyszínelő általános iskolásokkal beszélgetett a balesetekről és azok megelőzésének lehetőségeiről. A legfontosabb téma a vasúti közlekedés biztonsága volt.

 

Derik már biztonságban van

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Termesztett csendélet

Munkába indult az a miskolci férfi, akit a rendőrök a kapuban feltartóztattak, mivel a gyanú szerint a feltételezett elkövető marihuánát termesztett.