Nem állt meg

2022. 07. 06., sze - 11:15
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni férfi többszörösen sértette a KRESZ szabályait, amit azzal tetézett, hogy a rendőri intézkedés alól is megpróbálta magát kivonni.

A Szolnoki Rendőrkapitányság járőrei a város belterületén egy személygépkocsival közlekedő sofőrt kívántak ellenőrizni 2022. július 6-án 1 óra 5 perc körül, aki vezetése során többszörösen sértette a KRESZ előírásait.  

A jármű vezetője a rendőrségi fény- és hangjelzést figyelmen kívül hagyta, az intézkedés alól megkísérelte magát kivonni. A járőrök a későbbiekben elfogták a sofőrt és megállapították, hogy a férfi úgy ült volán mögé, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá két szabálysértési körözés is érvényben van ellene.

Az egyenruhások elfogták és előállították a jogsértőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették. A rendőrök – a jogsértő közlekedése során elkövetett többszörös dinamikus szabályszegésekért –  a jogszabályban előírt előéleti pontokat határoztak meg és közigazgatási bírságot is kiszabtak a 25 éves férfi részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyitott autóból lopott

A szolnoki nyomozók elfogták azt a helyi fiatalt, aki kihasználta a lezáratlan gépjármű állapotát, és abból készpénzt lopott.

 

Szemfüles volt a szabadnapos rendőr

Pihenőidejét töltő kollégának tűnt fel egy gyanús kocsi Zombán, melynek csak a hátulján volt egy rendszám, ezért szolgálatba helyezte magát és értesítette a szolgálatban lévő egyenruhásokat is.

 

Visszaadták

A maglódi rendőrök elcsípték a biciklitolvajt, három órán belül már jogos tulajdonosánál landolt a drótszamár.

 

A motorosok biztonságáért

Nyáron, a jó idő a szabadba hív, így egyre több motoros vesz részt a közúti közlekedésben, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében a biztonságos vezetésre hívja fel a sofőrök figyelmét.

 

Tragédia

Motoros vesztette életét egy 6-os úton történt közlekedési balesetben.

 

Hosszú a lopások listája

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

 

Soha ne vezessenek ittasan!

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.