Nem tanult a hibájából az ittas sofőr

2023. 03. 20., h - 10:26
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül.

Hartánál állították meg a kalocsai rendőrök 2023. március 19-én délelőtt azt a személygépkocsit, melyet egy 54 éves férfi vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ugyanis azt egy hónappal korábban bevonták, amikor ittasan balesetezett. A gyanú ez alkalommal is felmerült, hogy szeszes italt fogyasztott a férfi a vezetés megkezdése előtt. Ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely valóban pozitív értéket mutatott.

Az ittasan és engedély nélkül vezető sofőrt előállították a Kalocsai Rendőrkapitányságra és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.  A rendőrök az eljárást befejezve bíróság elé állítást javasolnak.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a gépjármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan  volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban járművet vezessen!

... hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.