"Nem vagyok méltó arra, hogy ittasan vezessek"

2023. 01. 23., h - 12:03
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ezt mondta az a férfi, aki autójával, ittas állapotban leparkolt a Tatai Rendőrkapitányság előtt, hogy feladja magát.

Nem mindennapi jelenet játszódott le a Tatai Rendőrkapitányság előtt 2023. január 23-án reggel. Az  eligazító helyiségben lévő rendőrök a közterületi kamerán egy autóra lettek figyelmesek, ami szabálytalanul leparkolt a rendőrségi épület előtt lévő szolgálati parkolóba. A sofőr a jármű első gumiabroncsaival nekiütközött az útpadkának, majd megállt. A járőrök azonnal kérdőre vonták a férfit, aki elmondta nekik, azért jött, hogy feladja magát. Ugyanis, ahogy fogalmazott, nem méltó arra, hogy ittasan vezessen. Azt is elmondta, hogy nagy mennyiségű alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült. Állítását a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolta.

A 65 éves helyi lakos ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették. Emellett 10.000 forint bírságot is kiszabtak részére, mivel a vezetés közben nem használta a biztonsági övét. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.