Nem volt megfelelő az autó műszaki állapota, a rendőrök előállították a sofőrt

2023. 03. 10., p - 09:06
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök pénzbírsággal sújtották és a járművezetéstől is eltiltották a szabálysértő helyi lakost.

A járőrök 2023. március 9-én délelőtt Pápán igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 26 éves helyi lakost. Az intézkedés alkalmával megállapították, hogy az autó szélvédőjén nem volt elhelyezve a kötelezően előírt regisztrációs matrica és azt a járművezető nem is tartotta magánál, továbbá az első gumiabroncsok kopottak voltak, a csomagtér ajtajából hiányzott az üveg, a féklámpa nem működött, valamint a jármű karosszériaelemei több helyen sérültek, hiányosak voltak. Az egyenruhások a sofőrt előállították, majd gyorsított szabálysértési eljárás keretében – közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, valamint érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés szabálysértés elkövetése miatt – pénzbírságot szabtak ki vele szemben és 8 hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A Pápai Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzései során kiemelt figyelmet fordít a nem megfelelő műszaki állapotú gépjárművek kiszűrésére, és a szabálysértőkkel szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szab ki, illetve indokolt esetben járművezetéstől eltiltás szankciót is alkalmaz.

… hogy mindenki hazaérjen!

autó

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyanús licitháborúk

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

 

Őrizetben

Egy kifosztással gyanúsított nő állítja, ő nem lopta a nála talált mobiltelefonokat, hanem vásárolta. A szolnoki nyomozók kezdeményezték letartóztatását.

 

Újabb fogás a határon

Francia hatóságok által körözött személyautót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Csanádpalotánál.