Öten őrizetben

2023. 11. 30., cs - 13:04
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egyikük sem vezethetett volna.

Az elmúlt bő egy hónapban csak a Szekszárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén öt alkalommal vettek őrizetbe kollégáink olyan sofőröket, akik jogosítvány hiányában ültek volán mögé. Az engedély nélküli vezetés elzárással büntethető szabálysértés. A tetten ért sofőrök büntetése a bíróság döntése alapján szabálysértési elzárás, járművezetéstől eltiltás, vagy pénzbüntetés lehet.

Négy esetben olyan sofőrt szűrtek ki kollégáink a forgalomból, akik egyáltalán nem rendelkeznek vezetői engedéllyel, KRESZ-vizsgát soha nem tettek. Mivel a szükséges ismereteket nem szerezték meg, a szabályok betartása is kérdéses, ezért önmagukra és a közlekedés többi résztvevőjére is fokozott veszélyt jelentenek.

Egy esetben az igazoltatott férfi vezetési jogosultsága szünetelt, mivel korábban összegyűjtött 18 közlekedési, előéleti büntetőpontot. A tetten ért sofőr 260 000 forint pénzbüntetést kapott.

Három férfi esetében egyaránt 2-2 nap elzárás büntetést szabtak ki, míg az ötödik férfit 120 óra közérdekű munka elvégzésére kötelezték.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a közlekedők figyelmét, hogy 2021. május 14-étől „aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” Amennyiben valakit büntetőeljárásban tiltottak el a jármű vezetésétől, magatartása akár három évig tartó szabadságvesztéssel is sújtható!

Kérjük, tartsák be a közlekedési szabályokat:

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Az érdi rendőrök befejezték az eljárást egy 28 éves férfivel szemben, aki helyben és a környező településeken követett el számos vagyon elleni bűncselekményt.

 

Nekik semmi nem szent…

A debreceni vizsgálók befejezték a nyomozást azzal a négy csalóval szemben, akik sok más mellett mesekönyveket hirdetve szereztek pénzt áldozataiktól.

 

Segítsen, ha felismeri!

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.