Pofátlan(tan)ítás Budapesten

2023. 03. 27., h - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök akció keretében civil jellegű, kamerás gépkocsikból szűrték ki a forgalomból a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. március 20-án a főváros területén ellenőrizték a közlekedés résztvevőit rendőrségi jelleg nélküli gépkocsikból.

A 8-tól 17 óráig szervezett ellenőrzés során előállítottak két járművezetőt, akiknél ittasságot mutatott ki a mintavétel. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt nyolcan, tilos jelzésen áthaladás miatt heten, kötelező haladási irány megszegése miatt ketten kaptak közigazgatási bírságot.

Helyszíni bírságot összesen harminc esetben szabtak ki: tíz vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, négy záróvonal átlépés, kilenc buszsáv szabálytalan használat, két irányjelzés elmulasztása és két útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt, valamint egy-egy esetben elsőbbségi szabály megszegése, forgalomtól elzárt területen közlekedés, a nem útviszonyoknak megfelelő közlekedés miatt. Az egyenruhások engedély nélküli vezetés miatt három járművezetővel szemben szabálysértési feljelentéssel is éltek.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.