Pozitív értéket jelzett a szonda

2022. 04. 06., sze - 09:44
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A körzeti megbízottak előállították azt a férfit, aki járműjével egy kerítésnek ütközött Debrecenben.

Egy Lázár utcai közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2022. április 5-én este. A körzeti megbízottak a helyszínre mentek és alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket jelzett. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a 25 éves férfinek soha nem volt jogosítványa, elmondása szerint ideges volt, ezért ült volán mögé.

A rendőrök a helyi lakost előállították, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntető, míg engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak. 

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.