Pozitív értéket jelzett a szonda

2023. 03. 20., h - 15:21
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Debrecen külterületén történt anyagi káros baleset vasárnap reggel. Az egyik sofőrnél jelzett a szonda, a rendőrök eljárást indítottak vele szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy hajdúböszörményi lakos közlekedett személygépkocsijával a 35-ös főúton 2023. március 19-én reggel. A sofőr Debrecen felől Józsa irányába haladt, amikor járműjével nekiütközött egy másik autónak. A helyszínre érkező egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket jelzett, ezért őt előállították. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Az intézkedés során kiderült, hogy a férfinek nem volt érvényes a vezetői engedélye, az általa vezetett gépkocsi ki volt vonva a forgalomból, annak több mint 2 éve lejárt a műszaki érvényessége és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.

A Debreceni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a többi jogsértés miatt szabálysértési eljárást indított a sofőrrel szemben.

 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mentési gyakorlat

A vízirendészek a társszervek bevonásával gyakorlatoztak Tiszafüreden. A bemutató során két csónak összeütközését szimulálták a Tisza-tavon, majd a vízbe esett, úszni nem tudó ember mentését mutatták be.

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.