Pozitív lett a szonda

2019. 08. 29., cs - 10:07
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tatabányai rendőrök előállították azt a sofőrt, aki az M1-es autópályán ittasan vezette a járműszerelvényt.

A rendőrségre 2019. augusztus 28-án délelőtt érkezett a bejelentés, hogy az M1-es autópályán egy járműszerelvény veszélyesen közlekedik Győr felé. A tatabányai rendőrök a bejelentésben szereplő járművet kivezették az autópályáról és ellenőrzés alá vonták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda értéke többszörösen meghaladta a bűncselekményi értékhatárt, ezért további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A vásárosnaményi férfi vezetői engedélyét elvették, ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. A járőrök megállapították azt is, hogy a vontatmány oldalán friss rongálódás látható, melyek arra utalnak, hogy azt közlekedése során szerezte.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az alkoholfogyasztás olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok, ugyanis az ittas személy nem ura többé járművének. Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vezet az nemcsak a saját, de a többi közlekedésben résztvevő testi épségét is veszélynek teszi ki. A balesetek elkerülése érdekében kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt senki se fogyasszon alkoholt!

...hogy mindenki hazaérjen!

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.