Rajtolt a „Köszönjük” kampány

2021. 01. 08., p - 09:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Sokkal kevesebb baleset történt tavaly az útjainkon, mint annak előtte. Közös siker ez, ráadásul egy nehéz időszakban! Ezt szeretné a Rendőrség rendhagyó módon megköszönni minden közlekedőnek!

2020-ban a közlekedésbiztonsági helyzet jelentősen javult, és ez mindannyiunk érdeme, amelyet megköszönünk valamennyi közlekedőnek – emelte ki dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy az ORFK-OBB on-line sajtótájékoztatóján. Ezért az ORFK-OBB kampányt indít, amelyben megköszöni a közlekedőknek a pozitív hozzáállást és egyben felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonság és a társadalmi felelősség kapcsolatára.

 

A sajtótájékoztatón Óberling József r. ezredes ismertette a pozitív eredményeket, amelyek szerint 2020 folyamán 17,3 százalékkal kevesebb baleset történt, mint az előző évben. A 13 745 balesetben – az elsődleges adatok szerint - 454 ember vesztette életét, amely 24,6 százalékos csökkenést jelent a 2019-ben regisztrált 602 halálesethez képest. Az ezredes elmondta, a súlyos sérülések és a könnyű sérülések száma szintén csökkent.

 

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a kedvező baleseti adatok csak részben köszönhetők a koronavírus járvány miatti korlátozó intézkedéseknek. A csökkenés már az év elejétől tapasztalható volt, valamint a nyári forgalomélénkülés ellenére is megfigyelhető volt. A szakértők szerint jelentősen hatott a közlekedőkre a megváltozott rendőri jelenlét az utakon. A civil jellegű rendőrautókból történő rejtett ellenőrzések elindításával a közlekedők bárhol, bármikor számíthatnak szabálytalanság esetén rendőri fellépésre, amely a tapasztalatok és az adatok szerint jelentős visszatartó erő.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több kiló droggal fogták el

A Nagykanizsa Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 55 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.