Razzia Budán

2024. 05. 21., k - 07:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 27 ittas vezetőt szűrtek ki az összes budai kerületet érintő több napos ellenőrzésen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I., II., III., XI., XII. és XXII. kerületi kapitányságai elsősorban a Pestről Budára vezető hídlehajtóknál, valamint az illetékességi területükön ellenőrizték a közlekedőket 2024. május 17-én 20 óra és május 19-én 8 óra között.

Az akció során 1950 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, közülük 27-nél merült fel az ittasság gyanúja. 10 sofőr alkoholszintje bűncselekményi értéket mutatott, 17 embert mintavételre állítottak elő. Közülük egy autós, akiről kiderült, hogy engedély nélkül vezetett, a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott, de nem jutott messzire, mert a rendőrök 100 méterrel arrébb utolérték, és vele szemben két szabálysértési feljelentést tettek. Egy másik megállított gépjárműben négy személlyel szemben kellett intézkedniük kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, továbbá elfogtak egy körözött személyt is.

Az egyenruhások biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 13, valamint kötelező haladási irány megszegése miatt négy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek - többek közt engedély nélküli vezetés, rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása, és irányjelzés elmulasztása miatt. További 14 járművezetőt helyszíni bírsággal szankcionáltak: heten közülük irányjelzés elmulasztása, öten lejárt műszaki érvényesség, egy ember záróvonal átlépése és lejárt érvényességű vezetői engedély miatt kapott büntetést.

A fővárosban továbbra is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.