Rendőrkézen az ittas, bódult járművezető

2020. 06. 18., cs - 09:30
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A tatai járőrök szűrtek ki a forgalomból egy sofőrt, aki ittasan, tiltott szer befolyása alatt vezette gépjárművét.

A rendőrségre 2020. június 17-én késő délután érkezett bejelentés, miszerint egy Audi sofőrje Dunaszentmiklóson nagy sebességgel közlekedik, ami balesetveszélyes. A tatai járőrök kiérkeztek a helyszínre, ahol ellenőrizték a jármű és vezetője iratait. A 27 éves tatai férfi nem tudta átadni az egyenruhásoknak a jogosítványát, kiderült, hogy azzal nem is rendelkezik. A gépkocsi műszaki érvényessége 2020 februárjában lejárt, és kötelező biztosítással sem rendelkezett. Az intézkedés során a sofőr beszéde akadozó, járása pedig bizonytalan volt, ezért alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett.

A rendőrök átvizsgálták az autót, amelynek kesztyűtartójában kábítószergyanús növényi származékot, a vezető ülés előtti szőnyegen egy zacskóban pedig kábítószergyanús fehér port találtak.  A férfi hátizsákjában szintén találtak tiltott szert a járőrök. 

Az egyenruhások a sofőrt előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. H. Krisztián ellen kábítószer birtoklása vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam