ROADPOL – fókuszban a biztonság

2021. 09. 27., h - 11:34
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott a passzív biztonsági eszközök helyes használata, valamint a menet közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használat.

Munkatársaink az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain. A fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés ezúttal a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára, valamint a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használatra fókuszált.

A rendőrök az ellenőrzött járművekben összesen huszonhét alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, öt sofőrrel szemben pedig vezetés közbeni kézben tartott mobiltelefon-használat miatt intézkedtek.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy erős fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek!

Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.