ROADPOL Vas megyében is

2021. 08. 19., cs - 07:32
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt héten a sebesség-ellenőrzés.

A „ROADPOL Speed” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés keretében a Vas megyei rendőrök is fokozott sebesség-ellenőrzést hajtottak végre a megye útjain 2021. augusztus második hetében. Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, valamint a szabálytalanul közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

kép

Az ellenőrzés ideje alatt munkatársaink összesen négyszáztizenhárom esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. A rendőrök nyolcvan alkalommal meg is állították a szabályszegőket. Közülük huszonhat járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg ötvennégy sofőrrel szemben eljárást kezdeményeztek. Megállítás nélküli ellenőrzés során pedig összesen háromszázharminchárom esetben rögzítettek gyorshajtást az egyenruhások, ezekben az esetekben az üzemben tartó közigazgatási bírságra számíthat. 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.