ROADPOL Vas megyében is

2021. 08. 19., cs - 07:32
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt héten a sebesség-ellenőrzés.

A „ROADPOL Speed” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés keretében a Vas megyei rendőrök is fokozott sebesség-ellenőrzést hajtottak végre a megye útjain 2021. augusztus második hetében. Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, valamint a szabálytalanul közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

kép

Az ellenőrzés ideje alatt munkatársaink összesen négyszáztizenhárom esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. A rendőrök nyolcvan alkalommal meg is állították a szabályszegőket. Közülük huszonhat járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg ötvennégy sofőrrel szemben eljárást kezdeményeztek. Megállítás nélküli ellenőrzés során pedig összesen háromszázharminchárom esetben rögzítettek gyorshajtást az egyenruhások, ezekben az esetekben az üzemben tartó közigazgatási bírságra számíthat. 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam