Sebességmérés

2023. 02. 27., h - 14:42
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a 46-os és a 442-es számú főúton tartottak a rendőrök koncentrált sebességellenőrzést a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében.

A forgalomellenőrző rendőrök 2023. február 24-én koncentrált sebességellenőrzést végeztek a 46-os és 442-es számú főúton. A rendőrök az ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy a közlekedők többsége betartja a megengedett sebességet, de mégis akadtak akik a kelleténél gyorsabban hajtottak.

Az egyenruhások 36 gyorshajtót rögzítettek, melyek közül 8 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, 14 esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, 14 üzemben tartóval szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást az objektív felelősség alapján, és 3 gépkocsivezetővel szemben egyéb szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek.   

A gyorshajtás a vezető baleseti okok közé tartozik. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák. Ne feledjék, egy baleset is sok!

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.