Soha ne vezessenek ittasan!

2022. 08. 17., sze - 07:12
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Három ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból megyénk rendőrei az elmúlt 24 órában.

A helyi járőrök Esztergomban állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2022. augusztus 16-án délelőtt. Az iratok ellenőrzése után a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív lett, ezért előállították a rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján a 34 éves férfi ellen büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.

Ezen a napon délután egy Csatkán közlekedő sofőrrel szemben is pozitívat jelzett a szonda. Az 57 éves nő a Táncsics Mihály úton közlekedett, amikor az egyenruhások ellenőrizték. A helyi lakos részére a rendőrök 100.000 forint bírságot szabtak ki.

Késő este Tatabányán figyeltek fel a járőrök egy autóra, amely világítás nélkül haladt az Ifjúság utca irányába. Megállították, majd ellenőrizték a sofőr és a jármű iratait. Kiderült, hogy a gépkocsit vezető 39 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint az is, hogy a jármű forgalmi engedélye lejárt. A tatai lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Előállítását követően az ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Mivel nem rendelkezett vezetői engedéllyel, az autó forgalmi engedélye lejárt és nem működtek a világító berendezései, a rendőrök szabálysértési feljelentést is tettek.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is befolyásolhatja a vezetési képességeket.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Kérjük, hogy soha ne fogyasszon szeszes italt, mielőtt volán mögé ül!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.