Súlyosan sérült a motoros

2022. 09. 29., cs - 10:37
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőröket egy Töltéstaván történt közúti közlekedési balesethez riasztották.

Egy 42 éves tápszentmiklósi férfi közlekedett személygépkocsijával 2022. szeptember 28-án 18 óra 20 perc körül Töltéstaván, a Petőfi Sándor utcában. A 81-es számú főúthoz érve, a kereszteződést úgy közelítette meg, hogy manőverével megzavarta a főúton Győr felől Pér irányába segédmotor-kerékpárral közlekedő 52 éves sofőrt, aki a veszélyhelyzetet észlelve a kétkerekűt jobbra kormányozta, azonban a karambolt elkerülni így sem tudta, és neki ütközött a Suzuki típusú gépjárműnek.

1

A balesetben az ászári motoros megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

2

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

4

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

A motorkerékpárral közlekedők számára az alábbi tanácsokat ajánljuk:

  • Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
  • A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

…hogy mindenki hazaérjen!

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlekedésbiztonsági ellenőrzés

A kunszentmártoni rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében közlekedési akciót tartottak az illetékességi területükön.

 

Fokozott ellenőrzés

A rendőrök a Szerencsi Rendőrkapitányság illetékességi területén végeznek fokozott ellenőrzést a hétvégén.

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.