Számok feketén-fehéren

2024. 04. 03., sze - 13:38
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A múlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatai Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Az elmúlt héten az egyenruhások 26 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, akik közül 16 sofőr gépi meghajtású járművel, 10-en pedig nem gépi járművel közlekedtek. A vármegyei rendőrei 3 személyi sérüléssel járó közúti baleset helyszínén intézkedtek. A forgalom-ellenőrzők 724 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá a 271 ellenőrzött kerékpáros közül 46-nál állapítottak meg valamilyen szabálysértést. Forgalomirányító fényjelző készülék előtti megállási kötelezettség megszegése miatt 1 esetben jártak el.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vezetők kiszűrésére, és tettek így húsvétkor is. Több fórumon keresztül is felhívta a rendőrség a figyelmet, hogy az ünnepek alatt se vezessenek ittasan. A figyelmeztetéseket nem fogadta meg az a segédmotoros sem, akit Tiszaföldváron ellenőriztek a rendőrök. Amellett, hogy az alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, a motoros még vezetői engedéllyel sem rendelkezik. A férfit meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vezetők kiszűrésére, és folyamatosan végeznek közlekedésrendészeti ellenőrzéseket a vármegye közútjain. Az ellenőrzések célja a forgalomban részt vevők személy- és vagyonbiztonságának védelme.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy sérült, két gyanúsított

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

 

Templomból lopott

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta.

 

Házhoz rendelt rablás

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi férfit, aki egy ételfutár bevételét vette el.

 

Ha ismeri, telefonáljon!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.

 

Rablás miatt hárman őrizetben

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.