Tilos jelzés ellenére hajtott az átjáróba

2021. 12. 27., h - 10:13
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök befejezték a baleset vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával közlekedett a 48-as számú főút irányából a Nagycsere vasútállomás felé 2021. október 28-án délután. A sofőr a vasúti átjáróhoz érve a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére járműjével behajtott az átjáróba és nekiütközött egy motorvonat oldalának. A baleset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök az 52 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
  • Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
  • A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!
  • Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam