Több szabályt nem is sérthetett volna meg

2022. 12. 01., cs - 08:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 35 éves férfival szemben, aki 2022. november 27-én 7 óra 50 perc körül okozott balesetet a főváros III. kerületében. A férfi a Bécsi úton közlekedett személyautóval déli irányban (biztonsági öv használata nélkül), amikor a Kiscelli utca kereszteződésébe a forgalom irányító fényjelző készülék tilos jelzésénél hajtott be. Összeütközött egy szabályosan haladó másik autóval, majd adatai hátrahagyása és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül gyalogosan elhagyta a helyszínt. A vétlen gépkocsivezető könnyű sérülést szenvedett. Az okozót a rendőrök a közelben elfogták. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda ittasságot jelzett, és felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja is, ezért a rendőrök további mintavételre állították elő. Az intézkedés során az is kiderült, hogy K. Gábor nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a bíróság el is tiltotta a járművezetéstől. A gyanúsítottat kihallgatása után a budapesti rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.