Traffibox Nógrád vármegyében

2023. 09. 29., p - 09:39
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 21-es számú főúton telepített új eszköz elősegíti a gyorshajtókkal szembeni hatékonyabb fellépést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén folyamatosak a közlekedésrendészeti ellenőrzések, amelyek célja a közlekedési balesetek számának csökkentése. A jövőben a gyorshajtók kiszűrését segíti továbbá a Bátonyterenye térségében, a 21-es számú főút és a Béke út kereszteződésénél - Nógrád vármegyében elsőként - kihelyezett Traffibox készülék.

A kétirányú, fix sebességmérő berendezés 2023. szeptember 28-án történő műszaki átadásán részt vett Palkovics Viktor r. alezredes, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Nagy-Majdon József, Bátonyterenye város polgármestere, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának képviselője is. A traffibox műszaki beüzemelésnél jelen lévő szakemberek kiemelték, hogy a készülék telepítési helyszínének kiválasztása a helyi adottságok és a baleseti statisztikai adatok figyelembevételével történt meg.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a gyorshajtás elkövetőinek forgalomból történő kiszűrésére. Ne feledjék! A sebességhatárok átlépésével hosszú úton is csak perceket nyerhetnek, viszont szabályszegő magatartássukkal a saját és mások életét, egészségét veszélyeztetik, emellett jelentős pénzbüntetést és a vezetői engedélyük elvesztését kockáztatják.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.