Túlsúlyos járművek kiszűrése a cél

2021. 11. 20., szo - 07:15
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Tehergépjárműveket ellenőriztek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a 62-es számú főúton.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Úthálózatvédelmi Osztályának munkatársai közös, összehangolt akció keretében ellenőrizték 2021. november 19-én a tehergépjárművek megengedett legnagyobb össztömegét, a 62-es számú főúton. 

Az ellenőrzés célja, a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint a közúthálózat minőségének megóvása. Egy túlsúllyal közlekedő járműnek rosszabb a kormányozhatósága, a stabilitása, valamint megnövekszik a fékútja is, ezzel megnövelve a balesetek bekövetkezésének lehetőségét.

A hatóság eljáró tagjai az akció során több olyan gépjárművet szűrtek ki a forgalomból, amelyek túlsúlyosak voltak, a műszaki állapotuk nem volt megfelelő, vagy a rakományukat rögzítették szabálytalanul. A rendőrök megakadályozták  továbbhaladásukat, és az elkövetett jogsértések kapcsán közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető sofőrök kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be!

 …hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiemelt figyelem az időseknek

A fővárosi rendőrök szórakoztató bűnmegelőzési programmal készültek a szépkorúak védelmében a VIII. kerületi Rendőrmúzeumban.

 

Hol lehet?

Jánosi Nórát keresik a gödöllői rendőrök.