Új autó plusz 120 000 forint

2019. 12. 17., k - 09:40
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Tizenkét hónapra eltiltotta a rendőrség a járművezetéstől azt a sofőrt, aki Edelényben úgy közlekedett egy frissen vásárolt autóval, hogy nem volt érvényes vezetői engedélye, továbbá a megengedett sebességet is túllépte.

Az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 16-án 13 óra 35 perckor vonták intézkedés alá azt az 51 éves dunakeszi férfit, aki Edelényben, a Szentpéteri úton érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett legnagyobb sebességet túllépve vezetett egy autót.

Edelény

A szabálysértés elkövetőjét a járőrök előállították az Edelényi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában a szabálysértőt tizenkét hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 90 000 forint pénzbírsággal sújtotta. A járőrök a gyorshajtás miatt, közigazgatási eljárás keretében 30 000 forint bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben. A férfival utazó feleségével, mint autótulajdonossal szemben is eljárást indított a hatóság járművezetés tiltott átengedése miatt.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam